De semi tractie accu is de goedkoopste oplossing op cyclisch gebied. De semi tractie accu dankt haar naam aan het feit dat deze accu, uitgaande van 50% ontlading, ongeveer 600 cycli (ontladingen & ladingen) behaalt. De helft van het aantal cycli en dus semi, ten opzichte van de monobloc tractie accu, welke bij 80% ontlading een levensduur van 1200 cycli heeft!

Een semi tractie accu is niet vergelijkbaar met een start accu! Praktijkervaring heeft ons geleerd dat men de technische achtergrond van een semi tractie en start accu, nog vaak door elkaar haalt. Een start accu moet het met name hebben van een kortstondige, krachtige stroomvoorziening. Een semi tractie accu is er op gericht om gedurende een langere periode een constante stroom af te geven, dankzij dikke vlakplaten. Als positief gevolg van deze loodplaten is ontlading mogelijk.

Een semi tractie accu heeft nooit dezelfde hoeveelheid startstroom als een start accu. Op dit aspect heeft de praktijk ons geleerd dat accufabrikanten haar klanten het verkeerde plaatje voorhouden. Een goed voorbeeld is de zogeheten "dual purpose accu", die in de praktijk wordt verkocht als semi tractie, met het startvermogen van een start accu. Als gevolg van dit feit worden deze zogenaamde semi tractie accu's tegen onrealistische prijzen op de markt aangeboden. Met het bovengeschetse verhaal verzekeren wij u dat u bij ons niet voor verrassingen komt te staan. U koopt bij ons een echte semi tractie accu!

Sorteer op
Sorteer op
© 2013 - 2021 Accu Service Dreumel | sitemap | rss